ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΟΖΑΝΗΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ
"Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ"
Σωματεία
Σωματεία από το νομό Γρεβενών

Σύλλογος Περιβολιωτών Θεσσαλονίκης "Η Πίνδος"
΄Ετος ίδρυσης: 1965

Ο Σύλλογος Περιβολιωτών Θεσσαλονίκης «Η ΠΙΝΔΟΣ» ιδρύθηκε το 1965 από Περιβολιώτες, αξιόλογα άτομα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

Η ενέργειά τους στόχο είχε και να ικανοποιήσει τη βούληση για συναντήσεις των συμπατριωτών στην πόλη της Θεσσαλονίκης και να εξασφαλίσει τη φροντίδα για την επίλυση προβλημάτων της κοινότητας Περιβολίου.

Το Περιβόλι, ένα πολύ αξιόλογο χωριό στο νοτιοδυτικό άκρο του Νομού Γρεβενών, έχει να επιδείξει πολλά ιδιαίτερα στοιχεία με γενικότερο ενδιαφέρον.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.330 μ. και απέχει 40 χλμ. από τα Γρεβενά.

Είναι η βάση του Εθνικού Δρυμού της Πίνδου, της περίψημης «Βάλλια άλντα».

Αν και δεν κατοικείται όλο το έτος, έχει 600 σπίτια κατοικίσιμα, αξιόλογες εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Νικολάου που αναπαλαιώνεται, και καλά ξενοδοχεία για ύπνο.

Στην ίδρυση και στη συνέχεια στην άνδρωση του Συλλόγου σημαντικό ρόλο έπαιξαν μέλη της οικογένειας Γιαννούση, εκ των οποίων ο Αναστάσιος Γιαννούσης χρημάτισε και δήμαρχος Θεσσαλονίκης, το ζεύγος Γιάννης και Θεανώ Περδίκη, ο Γ. Παπαθανασίου, ο Γ. Νουλίκας και άλλοι αξιόλογοι Περιβολιώτες.

Τα διοικητικά συμβούλια κινούνται δραστήρια, ώστε να ανταποκρίνονται στους σκοπούς, που προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος διοργανώνει συγκεντρώσεις με την ευκαιρία εορτών, εκδρομές, διαλέξεις, καλλιτεχνικές κ.ά. εκδηλώσεις. Κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων, που θαβοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων, και παράλληλα ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση των πλουτο παραγωγικών πηγών της περιοχής με τη σύνταξη σχετικών μελετών.

Στις επιτυχίες του Διοικητικού Συμβουλίου με πρόεδρο το Θ. Περδίκη πρέπει να καταγραφει η απόκτηση ιδιόκτητης στέγης του Συλλόγου στην οδό Μητροπούλου - Ψάλτου 4.