ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΟΖΑΝΗΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ
"Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ"
Σωματεία
Σωματεία από το νομό Γρεβενών

Σύλλογος Τρικορφιωτών Θεσσαλονίκης
΄Ετος ίδρυσης: 1979
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος:  ΤΣΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Αντιπρόεδρος:  ΤΖΗΚΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
Γ. Γραμματέας:  ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΝΙΚ.
Ταμίας:  ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΑΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ

Ο Σύλλογος Τρικορφιωτών Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1979 και έχει ενταχθεί από τότε στη δύναμη της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων.

Βασικός στόχος του, πέρα από την ανάπτυξη των σχέσεων των μελών του εδώ στη Θεσσαλονίκη, είναι η μέριμνα για την ανάπτυξη της γενέτειρας, του Τρίκορφου, ώστε η ζωή του μικρού πλέον αριθμού των κατοίκων σ' αυτό να γίνεται πιο άνετη.

Το Τρίκορφο, ορεινό χωριό του Νομού Γρεβενών με κατοίκους γύρω στους 70, αποτελεί οικισμό του Δήμου Κοσμά του Αιτωλού με έδρα το Μέγαρο και απέχει από τα Γρεβενά 30 χλμ.

Οι Τρικορφιώτες που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του Συλλόγου ήταν οι: Φώτης Μητάκος, Κωνσταντίνος Μητάκος, Αθαν. και Ιωάννης Τσώνης, Αθαν. Μαργαρίτης, Φ. Κυριαζής, Αρτεμισία Γραμματικοπούλου και άλλοι που τους ακολούθησαν.

Το γεγονός αυτό βοήθησε στο να ενώσουν τις δυνάμεις τους και όλοι μαζί να συντρέξουν, ώστε να καλυτερεύσει η ζωή στο χωριό.

Σημαντικά έργα του Συλλόγου είναι:
1. Η δημιουργία πολιτιστικού κέντρου, δίπλα από την πλατεία του χωριού, ύστερα από τη διαμόρφωση του παλαιού δημοτικού σχολείου. Είναι ένας.χώρος άνετος, κατάλληλα διαμορφωμένοςκαι στολισμένο ς κατά παραδοσιακό τρόπο, που αποtελεί τόπο κοινής συνάντησης των κατοίκωνκαι εξυπηρετεί και τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
2. Η αντικατάσταση των ηλεκτρικών λαμπτήρων στους δρόμους και την πλατεία του χωριού με μεγαλύτερους σε ένταση, για να υπάρχει πλούσιος φωτισμός τις νυχτερινές ώρες.
3. Η δημιουργία παιδικής χαράς και γηπέδου καλαθόσφαιρας..
4. Η φύτευση διακοσμητικών δενδρυλλίων σε διάφορα σημεία του χωριού.
Γενικά, ο Σύλλογος ενδιαφέρεται και πρωτoστατεί σε ό,τι αφορά την καλυτέρευση του χωριού και στην επαφή των μελών του.