ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΟΖΑΝΗΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ
"Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ"
Σωματεία
Σωματεία από το νομό Κοζάνης

Σύλλογος Κοζανιτών Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος νικόλαος"
΄Ετος ίδρυσης: 1908
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος:  ΜΙΜΗ ΠΑΠΑΔΕΛΗ-ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Αντιπρόεδρος:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΜΠΟΥΓΙΑΣ
Γ. Γραμματέας:  ΔΩΡΑ ΜΑΝΟΥ ΤΑΡΝΑΝΑ
Ταμίας:  ΑΓΑΘΗ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ
Σύμβουλος:  ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΩΪΚΟΣ
Σύμβουλος:  ΜΑΤΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ-ΚΟΥΠΑΡΑΝΗ
Σύμβουλος:  ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΙΑΚΗΣ

1. Την εφμερίδα «ΟΥ ΦΑΝΟΣ» με χιουμοριστικό κυρίως περιεχόμενο, που κυκλοφορεί μια φορά το χρόνο, στη διάρκεια του αποκριάτικου χορού.

2. Την εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», που εκδίδεται από το 1989 ανά τρίμηνο και από το 1998 ανά εξάμηνο.
3. Το περιοδικό «ΕΛΙΜΕΙΑΚΑ», που αποτελεί τη σπουδαιότερη εκδοτική προσπάθεια του Συλλόγου. Το περιοδικό αυτό, που βασίζεται στις δωρεές, στις συνδρομές και στην αγάπη των μελώντου Συλλόγου, έχει καταξιωθεί στον ελληνικό χώρο και όχι μόνο, για την ευρύτητα των θεμάτων και την υψηλή ποιότητα των δημοσιευμένων εργασιών.

Από το 1985 διευθυντής σύνταξης είναι ο Κοζανίτης οφθαλμίατρος και συγγραφέας Στράτος Ηλιαδέλης. Σημαντική υπήρξε στον τομέα αυτό και η προσφορά του Αργ. Κουντουρά και σήμερα της Μιμής Παπαδέλη-Παπαναστασίου.

Οι εκδόσεις αυτές, παρά τις οικονομικές και άλλες δυσκολίες που παρουσιάζονται κατά καιρούς και τις θυσίες που απαιτούνται, συνεχίζονται απρόσκοπτα, όπως απρόσκοπτα συνεχίζονται όλες οι δραστηριότητες του Συλλόγου, βασισμένες κυρίως στην ...παλαιότερη γενιά, τη δεμένη με τις μνήμες Και τις αναμνήσεις από τη γενέθλια πόλη, την πόλη που κουβαλούν όλοι οι Κοζανίτες μέσα τους, που τους συντροφεύει και τους ακολουθεί σε όλες τις στιγμές της ζωής τους.

Η πόλη της Κοζάνης δεν χρειάζεται συστάσεις. Ως πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας είναι ήδη έδρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έχει ένα καταπληκτικό Μουσείο Λαογραφίας . Ιστορίας - Φυσικής Ιστορίας, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που κτίσθηκε το 1664 με πολλα αξιόλογα ξυλόγλυπτα, και ασφαλώς πολλά άλλα αξιοθαύμαστα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ