ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΟΖΑΝΗΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ
"Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ"
Σωματεία
Σωματεία από το νομό Κοζάνης

Πολιτιστικός λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονικέων Αηδονοχωριτών
΄Ετος ίδρυσης: 2000
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος:  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Αντιπρόεδρος:  ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Γ. Γραμματέας:  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΤΑΣΙΟΥΛΑ ΕΡΜΙΟΝΗ
Ταμίας:  ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Σύμβουλος:  ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο Πολιτιστικός - Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονικέων Αηδονοχωριτών , ένα από τα νεότερα μέλη της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε το 2000.

Κατά το καταστατικό του Σωματείου, στόχοι του είναι:
Η ανάπτυξη στενότερων σχέσεων μεταξύ των μελών του.
Η διαρκής επικοινωνία με τη γενέτειρα.
Η εξυπηρέτηση των αναγκών και η προαγωγή τοπικών θεμάτων.

Τους στόχους αυτούς το Διοικητικό Συμβούλιο επιδιώκει να υλοποιήσει με εκδηλώσεις, συναντήσεις, διαλέξεις, μελέτες, γιορτές, καλλιτεχνικές εμφανίσεις κλπ.

Το Αηδονοχώρι είναι ένα μικρό μεν αλλά όμορφο χωριό της Επαρχίας Βο"ιου του Νομού Κοζάνης, χτισμένο σε ωραία τοποθεσία με θέα απέραντη, 2 χιλιόμετρα κοντά στη Νεάπολη.
Η φροντίδα των κατοίκων για την ομορφιά του χωριού τους είναι έκδηλη με την πρώτη ματιά, με τα περιποιημένα σπίτια, παλιά και καινούρια, με τις πλημμυρισμένες από λουλούδια αυλές και με τον κάθε είδους εξοπλισμό των νοικοκυριών τους.
Το Αηδονοχώρι ανέδειξε αξιόλογους ανθρώπους σε όλους τους τομείς, που διαπρέπουν, προ βάλλοντας συγχρόνως και την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Τα πρώτα βήματα του Συλλόγου είναι ενθαρρυντικά και προδικάζουν πλούσια δραστηριότητα για το μέλλον. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων, συνεστιάσεων, εκδρομών σε αρχαιολογικούς χώρους κ.ά., ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο ενδιαφέρθηκε έντονα για την επίλυση τοπικώνθεμάτων του χωριού.