ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΟΖΑΝΗΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ
"Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ"
Σωματεία
Σωματεία από το νομό Γρεβενών

Σύλλογος Αμυγδαλιωτών Θεσσαλονίκης
΄Ετος ίδρυσης: 1975
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
1 ΔΗΛΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
2 ΒΑΧΤΣΕΒΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Η ίδρυση του Συλλόγου έγινε με σκοπό την καλύτερη γνωριμία μεταξύ των μελών και των οικογενειών και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των όσων Αμυγδαλιωτών ζούν μακριά από τη γενέτειρά τους.Ο Σύλλογος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει παρουσιάσει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις πάντα με επιτυχία, όπως χοροεσπερίδες, διαλέξεις, συνεστιάσεις κ.ά.

Σε συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν τα εκάστοτε διοικητικά συμβούλια έλαβαν διάφορες αποφάσεις με σκοπό να ενισχύσουν τη γενέτειρα. Αναφέρουμε την προσφορά βιβλιοθήκης με εκλεκτά και χρήσιμα βιβλία, ένα ιατρικό κρεβάτι για εξέταση ασθενών και βιτρίνα με φαρμακευτικό υλικόγια την εξυπηρέτηση των ασθενών. Ο Σύλλογος επίσης, ανέλαβε την επίστρωση της πλατείας του χωριού με πλακάκια και τοποθέτησε σε διάφορες θέσείς παγκάκια, πρόσφερε χρηματικό ποσό για τηναγιογράφηση της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της κοινότητας, κ.ά.

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος πραγματοποιεί τον αποκριάτικο χορό και το κόψιμο της βασικόπιτας με επιτυχία.
Κάθε Ιούνιο γίνεται στο χωριό γιορτή κερασιού με συγκρότημα λα'ίκής ορχήστρας και προσφοράς δωρεάν άφθονων κερασιών. Το χωριό είναι το πρώτο στην περιοχή Γρεβενών στην παραγωγήάριστης ποιότητας κερασιών.

Επίσης υπάρχει άριστο χορευτικό συγκρότημα νέων νεανίδων.
Ως Σύλλογος οι Αμυγδαλιώτες της Θεσσαλονίκης επισκέπτονται συχνά τη γενέτειρα και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του χωριού τους.